Konferencia és rendezvény regisztráció a „10 éves a Gyermekvédelmi törvény” rendezvénysorozatban

Idén ünnepeljük meg a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény hatályba lépésének 10. évfordulóját. A hazai gyermekvédelem történetében áttörő jelentőséget nyert az elmúlt évtized. Ebből az alkalomból a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztálya kezdeményezésére rendezvénysorozat megszervezésére kerül sor, amelynek keretében szakmaterületenként konferenciákat, szakmai tanácskozásokat rendeznek önkormányzatok, gyermekvédelmi intézmények, civil szervezetek.

A rendezvényekről a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet (SZMI) Gyermekvédelmi Főosztálya vezet nyilvántartást, amelybe bármely rendezvény regisztrálhat és ezáltal használhatja a rendezvény megnevezésében a „10 éves a Gyermekvédelmi törvény” címet és a rendezvénysorozat számára készített logot.

A regisztrációhoz mindössze a következő feltételeknek kell teljesülniük:

  • A rendezvény témája részben az adott szakmaterület szempontjából reflektáljon az elmúlt 10 év történéseire, részben pedig foglalkozzon a továbblépés lehetőségeivel, a fejlődés, a fejlesztés kérdéseivel.
  • A tervezett tematikát (előadások, előadók, szekciók, tervezett kiadvány) megküldését kérjük elektronikus formában a regisztrációhoz az SZMI Gyermekvédelmi Főosztálya számára.
  • Vállalnia kell a rendezvény szervezőjének, hogy a rendezvényről egy beszámolót, az előadásokat és az esetleges megvalósított kiadványt elektronikus formában elküldi az SZMI Gyermekvédelmi Főosztály számára, hogy az közzétegye a honlapján.

A regisztráció után a rendezvény szervezője az SZMI honlapján található „10 éves a Gyermekvédelmi törvény” alhonlapról letöltheti a logot, a Gyermekvédelmi Főosztály pedig az általa összeállított rendezvénynaptárban feltünteti a rendezvény címét, idejét, helyét és szervezőjét, továbbá csatolja meghívóját és/vagy programját.

A rendezvény lebonyolítása után pedig a megküldött anyagokat is közzéteszi az SZMI Gyermekvédelmi Főosztálya honlapján.

Budapest, 2007. április 4.

Gyermekvédelmi Főosztály

Letölthető logók: